Az újbudai önkormányzat kipótolja a CEU miatt bűntetett szakkollégiumok támogatását
Kép: illusztráció

Az újbudai önkormányzat kipótolja a CEU miatt bűntetett szakkollégiumok támogatását

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégium egyik öregdiákja írta meg vasárnap a Facebookon, hogy kevesebb támogatást kaptak azok a szakkollégiumok, amelyek 2018-ban kiálltak a CEU mellett.

A tíz intézmény 2018-ban egymillió forint feletti támogatást kapott a Nemzeti Tehetségprogram keretében. Idén viszont csak azok a szakkollégiumok kaptak egymillió forint alatti összeget, amelyek tagjai voltak a közös nyilatkozatnak.

A hírre reagálva a XI. kerület köznevelésért felelős alpolgármestere, Orosz Anna és Daam Alexandra, az újbudai Momentum frakció vezetője kezdeményezésére Újbuda képviselőtestülete napirendre tűzte, hogy 2020-ban 10 millió forint értékű pályázati támogatást biztosítsanak a kerületben működő szakkollégiumoknak.

Az előterjesztés nagyobb vitát váltott ki a testületben, végül 3 fideszes tartózkodás mellett 22 igen szavazattal támogatták a képviselők.

„Budapest XI. kerületében működő szakkollégiumok több száz egyetemistának biztosítanak otthont, ezen intézmények fontos részét képezik az újbudai egyetemváros közösségének. A Momentum és a kerületi vezetés számára kulcsfontosságú, hogy a szakkollégiumok a jövőben is zavartalanul folytathassák tevékenységüket” – írta közleményében a párt.

Oszd meg, ha tetszett!

Bezár