„Az előválasztás működik, egy az egy ellen legyőzhető a Fidesz” – választmányi ülést tartott az MSZP

„Az előválasztás működik, egy az egy ellen legyőzhető a Fidesz” – választmányi ülést tartott az MSZP

Tóth Bertalan pártelnök kijelentette: egyértelműen bebizonyosodott, hogy egy fideszes jelölttel szemben egy ellenzéki jelöltet kell állítani a siker érdekében.

Sorsdöntő, sikeres év volt az idei, de még nagyobb harc vár az ellenzéki pártokra. Közös listával, közös miniszterelnök-jelölttel és közös programmal kell indulni a 2022-es választáson, s ez nehezebb lehet, mint a rendszerváltás – mondta Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan és Karácsony Gergely az MSZP választmányi ülése közben tartott sajtótájékoztatón.

„Nagyon keményen össze kell zárni, össze kell fogni, nem szabad engedni, hogy megosszanak bennünket” – hangsúlyozta Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke.

„Aki a közös listától eltérő állásponton van, az veszélyezteti a köztársaságpártiaknak és a hazai demokratáknak a győzelmét 2022-ben” – mondta.

Az önkormányzati választás bebizonyította, hogy az „egy az egy ellen” felállás sikeres, a teljes összefogás több szavazót mozdított meg, mint a pártok összeadott szavazóbázisai, és már a Fidesz is elismerte, hogy a centrális erőtér megszűnőben van – közölte a pártelnök.

„A harc pedig nehezebb lesz, mint a rendszerváltás, mert most nem egy külső, felbomlóban levő hatalommal kell szembenézni, hanem az elmúlt 30 év csalódottságával, a magyar társadalom félelmeivel, keserűségével, és innen talpra állni”.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke azt mondta: bebizonyosodott az „egy az egy ellen” kiállás és az előválasztás létjogosultsága, ez működni fog a miniszterelnök-jelölt és a közös jelöltek álltása során is.

A tartalmat tekintve pedig óriási előrelépés lesz a közös program, hiszen 30 évvel a rendszerváltás után először fordulhat elő, hogy lesz nemzeti minimum, amiben ez a nagyon színes ellenzéki együttműködés állapodik majd meg.

Karácsony Gergely főpolgármester, az MSZP-vel szövetséges Párbeszéd társelnöke azt mondta: az önkormányzati választás az elmúlt 10 év legnagyobb sikerét hozta és arról szólt: a választópolgárok visszaszerzik-e saját szabadságukat a hatalommal szemben.

Hangsúlyozta: olyan ellenzéki politikát kell folytatni, ami nemcsak az ellenzéki pártok, de szavazóik egységét is jelenti.

Oszd meg, ha tetszett!

Bezár