Karácsony cowboys menni budai vár

Karácsony cowboys menni budai vár

Méltán nagy sikerű filmparódia volt a berögződött középszerűség sztereotípiájáról a címe ellenére finn szatíra, a Leningrad cowboys menni Amerika.

Remélhetően Karácsony Gergely látogatása Orbán oroszlánbarlangjában s tán még a legendás erkélyén is, ahol feltehetően holnap a török diktátor vállát lapogatja miniszterelnökünk többek között az örmény népirtás századik évfordulóján, nagyobb sikerrel jár, mint történt ez anno Török Bálint és Szulejmán hosszúra nyúlt villámlátogatásakor.

A tegnap meghozott döntések alapján kiszámítható és világos, mit fog képviselni ma a kormány ülésén – írta közösségi oldalán a főpolgármester, aki ma a címben idézett filmhez hasonlóan leszámolhat a sztereotip középszerűséggel a mai kormányülésre történt invitációja során.

Karácsony Gergely kijelentette, hogy egyetlen dolgot visz magával a Várba: a tegnap hivatalosan is elfogadott programját, hiszen ennek végrehajtására adtak felhatalmazást a budapestiek, és ő ehhez ragaszkodik. Ez a program a kormány élsport-fókuszú beruházási terveivel szemben egy zöld- és egészségfókuszú fejlesztési irányt jelöl ki a városnak – írja.

A Városliget ügyében a közgyűlési döntés világos mandátumot adott: új, még el nem kezdett épület a Ligetben nem épülhet, ezek helyett a zöldfelületet kell megnövelni. Kezdeményezni fogja a kormányülésen, hogy az így megtakarított összeget a budapesti közlekedés fejlesztésére fordítsák.

Az első és legfontosabb dolguk a kormánnyal közösen az Egészséges Budapest program folytatását, a budapesti járóbeteg-ellátás javítását, a kerületek diagnosztikai felszereltségének fejlesztését tekintsük – teszi hozzá Karácsony Gergely.

Oszd meg, ha tetszett!

Bezár