A szocik beszállnak az aláírásgyűjtésbe

A szocik beszállnak az aláírásgyűjtésbe

Százezer fiatal élete eddig már kisiklott. Róluk a társadalom kényszerül gondoskodni életük végéig, mert értelmes és érdemi munkára alkalmatlanok! 2011 óta, egy lélektelen, rossz döntés következtében őket már 16 évesen kilökték az oktatásból. Nagy részüknek még általános iskolai végzettsége sincs, tehát semmilyen esélyük nem lehet arra, hogy szakmát szerezzenek – írta szerdai közleményében Kunhalmi Ágnes.

A szocialista oktatáspolitikus kijelentette:

A Magyar Szocialista Párt már a kezdetektől tiltakozott a tankötelezettség korhatárának átgondolatlan, minden józan észt nélkülöző csökkentése ellen, ezért csatlakozunk az Idetartozunk Egyesület aláírásgyűjtési kezdeményezéséhez, hogy újra 18 év legyen a tankötelezettség korhátára. Tiltakozunk, mert a következmények, amelyek előre megjósolhatók voltak, már eddig is beláthatatlan károkat okoztak!

Kunhalmi jelezte, hogy kiállnak mindazok mellett, akik egy jobb, és igazságosabb társadalom érdekében, gyermekeik jövőjét féltve követelik a tankötelezettség korhatárának ismételt visszaállítását a 18. év betöltéséig.

Társainkkal együtt harcolni fogunk mindaddig, amíg újra a gyermekeink jövőjét, az egyén és a közösség érdekeit egyaránt figyelembe vevő, korszerű oktatási törvények nem lesznek Magyarországon! – zárta a közleményt.

Oszd meg, ha tetszett!

Bezár