Lehetne javítani a nyugdíjasok helyzetén

Lehetne javítani a nyugdíjasok helyzetén

A Fidesz-kormány szándékosan nyerészkedik a nyugdíjasokon, amikor rendszeresen alultervezi az inflációt és erre hivatkozva év elején csak kisebb nyugdíjemelést ad. Ezt ugyan most év végén korrigálják, de a tény ettől még tény marad: Orbánék 10 hónapon át használják a nyugdíjasok pénzét úgy, hogy ezért semmilyen ellentételezést nem adnak – írta közleményében Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

A politikus szerint a mostani, 0,7 százalékos kiegészítő emelés egyáltalán nem fedezi az élelmiszerek átlagosan 5,1 százalékos drágulását, amit minden nyugdíjas a saját zsebén is érezheti, amikor lemegy a boltba bevásárolni.

A Fidesz szegényebbé tette a nyugdíjasokat, ezt már a Központi Statisztikai Hivatal számai is bizonyítják: eszerint a nyugdíjas jövedelmi szegénység 2010 óta több mint a duplájára nőtt: 4,6 százalékról 10 százalékra – teszi hozzá Gurmai, aki a közleményben hangsúlyozza, hogy a Parlament előtt van az MSZP javaslatcsomagja a nyugdíjasok megbecsülésének és az idősek szociális biztonságának megteremtéséről.

Oszd meg, ha tetszett!

Bezár