Kilenc év után kilövik a legismertebb közéleti-irodalmi műhelyt – az új polgármester azonnal lépett

Kilenc év után kilövik a legismertebb közéleti-irodalmi műhelyt – az új polgármester azonnal lépett

Az évek alatt több száz színpadi vendég, köztük Esterházy Péter, Spiró György, Grecsó Krisztián vagy Bartis Attila szerepelt a színpadon, továbbá tartottak emlékesteket is például Jancsó Miklós, illetve Petrovics Emil tiszteletére.

„A Juhász Anna irodalmár és Bonta Gáspár építész által 2010-ben alapított, Budapest egyik leglátogatottabb irodalmi műhelye, a Highlights of Hungary-díjas Hadik Irodalmi Szalon kilenc év és 103 est után, ezen a néven befejezi működését a Hadik Kávéházban” – írta szűkszavúan Juhász Anna, Juhász Ferenc költő lánya a Facebook-on.

Arról nincs említés, hogy miért szűnnek meg az irodalmi estek, azonban valószínű, hogy más helyszínen, más néven lesz folytatása a programsorozatnak.

A történtekről értesülve azonnal lépett a kerület új polgármestere és krumpliosztás helyett érdemi lépést ígér a kulturális érték megőrzésére:

„Újbuda megőrzi a Hadik Irodalmi Szalon hagyományát!

Újbuda Önkormányzata értesült arról, hogy személyes és koncepcionális ellentétek miatt befejezi működését a Hadik Irodalmi Szalon. A XI. kerület számára kiemelten fontos a kultúra ügye, az irodalom, a zene, a színház, a film, a képzőművészet alkotóinak és munkáinak népszerűsítése. Úgy gondoljuk, hogy a Hadik Irodalmi Szalon műhelyét meg kell őrizni. Ennek érdekében már fel is vettük a kapcsolatot a szalont vezető Juhász Anna irodalmárral. A működés fenntartása, bővítése közös érdekünk. Erre fogunk közösen megoldást találni” – ígérte az új, ellenzéki polgármester, dr. László Imre.

Oszd meg, ha tetszett!

Bezár