Kálmán Olga felépült – az utolsó három hétre Karácsonyt is erősítené

Kálmán Olga felépült – az utolsó három hétre Karácsonyt is erősítené

Miközben a TEK és a rendőrség évi 8, illetve 80 milliárdból hagytak felismerhetetlenre álcázott, terroristagyanús egyéneket a Parlament közelében államellenes tevékenységben ringani a Dunán, a Trip rendezvényhajón rendületlen programismertetőt tartott a főpolgármester-jelölti hármas – Karácsony Gergely, Kálmán Olga és Kerpel-Frónius Gábor, bár erről eddig kevesebb szó esett, mint a maszkos provokációról.

Triphajo2

A példátlan és zavartalan maszkos provokáció ellenére, amellyel egy csónakról igyekeztek bömbölő hangszórókkal ellehetetleníteni a hajón megtartott kampánygyűlést, az ellenzék polgármesterjelöltje mellett az előválasztási bukása óta először bukkant fel Kálmán Olga is, hogy betartsa régi ígéretét és kollegiálisan beálljon Karácsony kampányába.

Minden eddiginél átláthatóbb önkormányzatot ígért a fővárosiaknak Kerper-Frónius Gábor is, aki szintén az egységes fellépést demonstrálandó szólalt fel az eseményen, bár a három (ex)főpolgármester-jelölt közül az ő sorsa látszik már most biztosnak, miután biztos jelöltséget kapott a 13. kerületi önkormányzati testületbe. Szerinte október 13-a után új időszámítás kezdődik – ebben, bármi is lesz a választások kimenetele, mindenképpen egyetérthetünk. A Momentum politikusa a józsefvárosi ígéretéhez hasonlóan, a titkos akták megnyitását és a tolvajlások számonkérését is belebegtette.

Az októberi választás az önrendelkezés visszaszerzéséről, a szabadságunkról szól – ezt már Kálmán Olga, a DK által patronált ex-jelölt hangsúlyozta. „Saját önrendelkezésünkről beszélek és nem a parancsszóra való cselekedetről” – emelte ki hangsúlyozva a választhatóság tétjét, miszerint továbbra is egy parancsokat végrehajtó báb, vagy önnön szabadságunk eszméje kell-e a budapestieknek: „Karácsony Gergely programja pont azt tartalmazza, hogy hogyan lehet újra szabad Budapest” – tette hozzá a hosszas pihenésből visszatért Kálmán Olga.

Karácsony Gergely többek között megerősítette azt az alapvető állampolgári igényt, hogy az embereknek joguk van tudni, Tarlós István mit gondol a főváros jövőjéről, a miről eddig egy szót sem szólt, ridegen elzárkózva mindenféle nyilvános vitától:

„Nekünk kidolgozott terveink vannak, alaposan áttárgyalt programunk, míg a másik oldalon csak blöfföket hallhatunk./…/ Azt, hogy melyikünknek van igaza, a budapestieknek kell eldönteniük.”

Tarlos Scarlett1

Mindeközben Tarlósnak arra viszont volt ideje, hogy Karácsonyék helyett éppen a fővárosban forgató, feltehetően a legjobban fizetett világsztár Scarlett Johansonnal fotózkodjon. Arról feltehetően a mozisztárnak fogalma sem volt, hogy egy méltatlan politikai kampány kellős közepében használják fel és ki a hírnevét. Bízunk benne, hogy a menedzsmendje erről is értesül – annak minden jogi és anyagi következményével együtt -, s nem csak egy sülthallal történő promófotózás blöffjéről.

Oszd meg, ha tetszett!

Bezár