Karácsony: Tarlós 12 milliárdot és kilenc évet dobott ki az ablakon

Karácsony: Tarlós 12 milliárdot és kilenc évet dobott ki az ablakon

Az elektronikus jegyrendszer bevezetése tovább csúszik.

Tarlós István ma bevallotta, hogy a főváros teljesen feleslegesen dobott ki 12 milliárdot és vesztegetett el kilenc évet az elektronikus jegyrendszer kialakításával. Képtelen ugyanis azt önállóan megoldani. Ami a legtöbb nyugat-európai nagyvárosban a múlt, az Budapest számára csak a távoli jövő, hiszen az időalapú jegyrendszer bevezetését csak 2021 vállalja a kormány. Tarlós a múlt embere, a jövő a változásé

írta közösségi oldalán az ellenzék főpolgármesterjelöltje, miután Budapest regnáló első embere mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az elmúlt ciklus öt évében nem sikerült közelebb jutni az e-jegyrendszer bevezetéséhez.

Egyébként az erről szóló sajtótájékoztatón bejelentették, hogy Pintér Sándor belögyminiszter és Tarlós István együttműködési megállapodást írt alá, amely szerint a fővárosi elektronikus jegyrendszer csatlakozik a Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platformhoz (NEJP). Pintér szerint az eddigi elképzelésnél olcsóbban kijön majd a magasabb színvonalú szolgáltatás, amit nehéz elképzelni, hiszen erős veszteséggel indul majd a rendszer, ha egyszer tényleg bevezetik.

Ugyanakkor a dokumentum aláírása azt is jelentheti, hogy Tarlós és stábja képtelen állami segítség nélkül megoldani az e-jegyrendszer bevezetését.

 

(fotó: bkk.hu)

Oszd meg, ha tetszett!

Bezár